12/7/12
Pitas
A típica "masa tonta", que feita desta maneira semella algo especial.
INGREDIENTES
500 g fariña de trigo corrente (Gallo funciona moi ben para isto)
300 g auga [60%]
6 g lévedo fresco [1,2%] ou 2 g lévedo seco
6 g sal [1,2%]
PREPARACIÓN
Amasar ata obter unha masa homoxénea (será moi rápido e fácil).
Deixar levedar tapada 1 h (máis tempo se non vai calor).
Dividir a masa en 12 boliñas (ou máis ou menos, depende do tamaño que se queira) e pousalas nunha superficie enfariñada.
Deixar repousar un pouquiño e estiralas ata obter discos (vense ao fondo na primeira foto).
Quentar o forno á máxima temperatura cunha prancha de ferro dentro ou unha bandexa metálica (o ideal é que sexa grosa e esmaltada de negro): trátase de que acumule a maior cantidade de calor posible.
Botar as pitas sobre a prancha, deixar 3-4 min, darlles volta e enfornar 3 min máis: incharán como bólas, parecerá que van rebentar.
Cubrir cun pano para mantelas mornas e tenras ata a hora de comer.
Abrir por un lado con un coitelo e enchelas co que máis nos guste.
Se se quere, pódense conxelar unha vez frías e logo desconxelalas meténdoas directamente no tostador, lévalles moi pouco tempo: ollo ao abrilas, porque o aire quente do interior queima!