25/9/10

Pan sen máis

Difícil imaxinar un pan máis sinxelo: fariña de trigo, auga e sal, nada máis. Levedado á maneira de antano, cunha pouca masa do día anterior.

INGREDIENTES para dúas pezas boas

Masa léveda
  • 200 gr fariña de trigo RdS
  • 140 gr auga [70%]
  • 3 gr sal [1,5%]
  • dúas colleriñas de starter
Masa nova
  • 1000 gr fariña de trigo RdS
  • 700 gr auga [70%]
  • 15 gr sal [1,5%]
  • 18 gr malta
Total
16,6% fariña prefermentada
70% auga
1,5% sal
1,5% malta


PREPARACIÓN (T=24ºC)
Mesturo a masa nova coa vella esnaquizada.
Amaso 5 min
Fago unha bola e deixo levedar.
S&F aos 45, 90 e 135 min
Deixo repousar, divido en dous, preformo e formo.
Coloco nos banetóns e meto no frigorífico 12 h
Deixo temperar 3 h
Enforno 15 min a 240ºC sobre a pedra quente con vapor abondo e 45 min a 200ºC sen vapor.