12/9/10

Bica de millo


INGREDIENTES
200 gr fariña de millo Adpan
200 gr manteiga
200 gr azucre
200 gr ovos (4 ud.)
200 gr masa léveda
raspadura de limón
canela
azucre para cubrir

A masa léveda contén:
125 gr fariña de trigo do país
81 gr auga [65%]
0,62 gr lévedo seco ou 1,85 gr fresco [2%]
2,5 gr sal [2%]


PREPARACIÓN
Bater a manteiga co azucre, incorporar a masa léveda feita o día anterior, os ovos e a fariña milla. Engadir a raspadura de limón e unha pouca canela en pó.
Botalo nun molde cadrado, engraxado e empapelado.
Deixar levedar (estivo unhas 3 h a 25ºC)
Cubrir con azucre e algo de canela.
Enfornar 1 h a 180ºC (metina sobre a pedra quente porque cocera antes un pan).

A receita (con trigo) aquí e aquí. Outra con millo aquí.