29/4/10

Molletes de perto de Antequera

INGREDIENTES (TOTAL)
200 gr fariña de trigo (Rincón del Segura)
200 gr sémola (El Molino, para migas)
250 gr auga [62,5%]
4 gr lévedo prensado [1%]
5 gr sal [1,25%]

PREPARACIÓN
Preparar un poolish 24 h antes da elaboración do pan e metelo no frigorífico. O poolish leva:
  • 50 gr fariña de trigo
  • 50 gr sémola
  • 1 gr lévedo prensado
  • 100 gr auga
O día da preparación do pan, deixar temperar o poolish contra 1-2 h
Engadir estes ingredientes, mesturar ben e deixar repousar 20':
  • 150 gr fariña de trigo
  • 150 gr sémola
  • 3 gr lévedo prensado
  • 150 gr auga
Engadir 5 gr sal e amasar.
Formar unha bola e deixar levedar 1 h
Amasar lixeiramente, desgasificar e formar boliñas.
Aplastar e formar os molletes.
Deixalos repousar na couche 1 h longa.
Enfornar 10' por cada lado a uns 220ºC (foi demasiado).