200 gr fariña de trigo (Rincón del Segura)
200 gr sémola (El Molino, para migas)
250 gr auga [62,5%]
4 gr lévedo prensado [1%]
5 gr sal [1,25%]
PREPARACIÓN
Preparar un poolish 24 h antes da elaboración do pan e metelo no frigorífico. O poolish leva:
- 50 gr fariña de trigo
- 50 gr sémola
- 1 gr lévedo prensado
- 100 gr auga
Engadir estes ingredientes, mesturar ben e deixar repousar 20':
- 150 gr fariña de trigo
- 150 gr sémola
- 3 gr lévedo prensado
- 150 gr auga
Formar unha bola e deixar levedar 1 h
Amasar lixeiramente, desgasificar e formar boliñas.
Aplastar e formar os molletes.
Deixalos repousar na couche 1 h longa.
Enfornar 10' por cada lado a uns 220ºC (foi demasiado).