INGREDIENTES para dúas pezas de 440 gr
525 gr fariña de forza (Cangas)
75 gr centeo integral (Biogredos)
80 gr masa nai de centeo
440 gr auga morna [75%]
9,6 gr sal [1,5 %]
6,4 gr malta [1%]
PREPARACIÓN
Mesturar todo agás o sal. Autolise 1 h
Amasar uns segundos dentro do bol e deixar 1 h máis.
Amasado Bertinet uns 20' incorporando o sal.
Facer unha bola e deixar repousar cuberto uns 90'
Dividir en dous, dar forma e colocar nos banetóns MOI ben enfariñados.
Deixar toda a noite a temperatura ambiente (uns 14ºC). Aumentaron moito de volume. Tempo desde a autolise ata a entrada no forno: unhas 15 h
Quentar o forno a máxima temperatura coa pedra dentro.
Non lles din cortes porque era unha masa algo branda. Creceron ben no forno e non rebentaron.
Coceron 15' a máxima temperatura con vapor e 35' máis sen vapor a 200ºC
É incrible o ben que sairon, serei quen de repetilos? :-m