Improviseinas co que tiña por casa: fíxenas só con zume de limón porque non me quedaban laranxas e a tona do limón fora no roscón. Engadín un pouco de xenxibre fresco e unhas especias porque pensei que combinarían ben os sabores.
Son rápidas e fáciles de facer e saen moi ricas e crocantes, non doces en exceso e nada graxentas.
INGREDIENTES
80 gr zume de limón
80 gr aceite de oliva
80 gr azucre de cana
300 gr fariña de uso corrente
1 ovo
5 gr lévedo químico (Royal)
sal
un anaco de xenxibre ralado
canela en pó
sementes de anís
PREPARACIÓN
Mesturar todo ben ata obter unha masa moi densa e deixar repousar media hora no frigorífico.
O paso seguinte sería, en teoría, estender a masa e cortala. Como eu non fun quen de facelo porque se pegaba, empreguei dúas técnicas alternativas:
- ir collendo pegotes de masa cunha culler, coas mans molladas darlles algo de forma e colocalos nunha bandexa (véxase o resultado no pratiño da dereita).
- esgotei a paciencia: o resto da masa boteino noutra bandexa e estendina como puiden coa rasqueta que ten pinchos e nunca utilizara, logo troquelei linhas de puntos para poder partir as galletas unha vez enfornadas e esparexín azucre por riba (véxase o resultado no pratiño da esquerda).
A presentación, se cadra, non é moi boa, pero a verdade é que están riquísimas e non dan traballo ningún.