9/12/09

Perníková chaloupka... a kamaradky


GALLETAS DE XENXIBRE

INGREDIENTES para unha bandexa
250 gr pan relado (segundo o paquete, contén lévedo!)
25 gr azucre [10%]
50 gr manteiga abrandada [20%]
125 gr leite morno [50%]
1 ovo
sal
xenxibre
canela
noz moscada
pimenta

PREPARACIÓN
Mesturar todo ate obter unha masa homoxénea. É unha masa dura. Estirar tratando de deixala relativamente fina e cortar en cadradiños. Pódense vernizar con ovo pero non me apetecía complicarme nin ensuxar moito cacharro.
Colocar na bandexa e enfornar 25' a 160ºC

CATA
Non quedan moi doces pero están ben así. O que si precisarían é un pouco máis sal (que non pesamos). Malia a cantidade de manteiga non saen graxentas. Moi ricas para tomar con café ou te. Encántame esta combinación de especias :-d

Marta: con estas galletiñas improvisadas estreamos a bandexa galleteira que nos trouxeches de Oviedo, grazas!! En canto axustemos ben a receita lévoas para que as catedes, a ver se vos gustan.