19/7/09

Trenza de pan branco branquísimo para o ganapán inofensivo


TRENZA DE PAN BRANCO BRANQUÍSIMO PARA O GANAPÁN INOFENSIVO

INGREDIENTES
500 gr fariña de forza
300 gr auga (60%)
10 gr lévedo prensado (2%)
10 gr sal (2%)
10 gr azucre (2%)

PREPARACIÓN
Misturar fariña e auga. Autolise 30'
Engadir lévedo, azucre e sal. Amasado todo seguido. Deixar repousar 1 h
Desgasificar ben.
Dividir a masa en catro churros e trenzar. Deixar repousar 30' (un pouco más teríalle ido bien, pero tiñamos présa) sobre unha bandexa enfariñada. Enfornar uns 55' a 220º con vapor arreo os primeiros 15'.

CATA
Aspecto espectacular. Codia duriña e crocante, miolo denso pero non duro, con burbulla diminuta. Ao partilo coa man fai febras, non se desmigalla. Obxectivo acadado: un pan perfecto para mollar aceite ou para comer con cordeiro asado.

A MELLORAR
Deixalo repousar máis despóis de formado. Pódese probar a engadirlle masa nai ou pâte fermentée para ver de mellorar o sabor.


PROCEDENCIA
É o clásico pan branco 60-2-2