23/7/09

Pan de leite (brioche)



PAN DE LEITE (BRIOCHE)

INGREDIENTES para 10 pezas de moi bo tamaño
500 gr fariña de forza
250 gr leite
50 gr manteiga
80 gr azucre
25 gr lévedo prensado
1 colleriña sal (aprox. 6 gr)
auga de azahar
ovo para pintar
azucre para adornar

PREPARACIÓN
Amasar todo xunto.
Deixar levedar 1 h
Facer boliños e deixalos repousar na bandexa do forno, en lugar morno e húmido, aprox 1 h
Antes de metelos no forno, pintalos con ovo, cortar e adornar con azucre humedecido.
Enfornar 180º 25'

CATA
Quedaron un pouco consistentes de máis. Non sei se por falta de amasado, por exceso de forno (a receta orixinal indica 12-14') ou por non ter fervido o leite por aquilo da enzima.

A MELLORAR
Probar a ferver o leite antes a ver se queda máis tenro pero a verdade é que así non está mal.
Cando vin a foto na web entroume tanta présa por facelo que non o cuidei moito, nin esperei antes da incorporación da manteiga nin nada (isto pode dificultar a formación das cadeas de glute, segundo di o panadeiro Reinhart). A próxima vez pódese probar con pâte fermentée ou a darlle formas creativas, tipo o pan de leite de Hokkaido, cun recheo de sementes de mapoula, por exemplo.


PROCEDENCIA
http://www.gastronomiaycia.com/2008/01/20/brioches/