SOURDOUGH PANCAKES
INGREDIENTES
500 gr masa nai (alimenteina con fariña corrente de repostería Eroski)
2 culleradas de panela ralada
2 culleradas de aceite
2 ovos
1 colleriña de lévedo químico (Royal)
media colleriña de sal
PREPARACIÓN
Misturar ben todos os ingredientes e facer á prancha, engraxada ou non (eu prefiro sen nada ou cunhas pinguñas e aceite, non me gustan con manteiga). Botar como moito medio cullerón de masa de cada vez.
CATA
Gústanme, de lonxe, moitísimo máis de todos os que comera ata agora, que sempre os atopaba un pouco masucos. Estes, ainda que gordiños, están bien cocidos y teñen unha textura agradable, case como un panciño brando.
Moi bos con doce ou con salgado. Malia estaren feitos con masa nai, o sabor
non é nada ácedo.
O aspecto tamén era moi bo pero non podo presumir porque non son quen de atopar as fotos.
PROCEDENCIA
Wild Yeast
http://www.wildyeastblog.com/2009/02/24/sourdough-pancakes/