15/4/12

Nutty flavour a esgalla

Fixen este pan cunha fariña aromática, agasallo de meu irmán. É trigo Montcada de Triticatum e arrecende a canela, a mel, a avelás.

A idea era facer un pan de masa nai, que a fariña ben o merece, pero por un problema de horarios non puido ser e foi con lévedo comercial, sen siquera un prefermento. Non me resistín a botarlle un par de culleradas de masa nai (toda a que tiña) coa ilusión de que, como a fermentación ía ser longa, algo faría.


INGREDIENTES para dúas pezas duns 600 g cada unha
412 g fariña de trigo Montcada
388 g fariña de forza (Aragonesa)
560 g auga [70%]
12 g sal [1,5%]
1,94 g lévedo seco (o que quedaba nun sobre)
25 g masa nai de centeo integral [3%]

PREPARACIÓN
Mesturo todo e amaso.
Deixo repousar 3 h a temperatura ambiente, cun S&F dentro do bol cada 60 min
Meto no frigorífico 8 h
Deixo temperar 30 min
Divido en dous, formo e meto nos banetóns 1 h
Enforno sobre a pedra quente 15 min a 240ºC con vapor e 45 min a 200ºC