9/9/09

Pan galego-castelán (o pan desastre)

PAN GALEGO-CASTELÁN (O PAN DESASTRE)

A idea era facer un pan híbrido entre o galego e o castelán, rápido e bregado pero saboroso e con carácter, 50% masa nai e 50% fariña, pero xurdiu un imprevisto e puido acabar en catástrofe :-(

INGREDIENTES
400 gr masa nai
400 gr fariña de forza (Baldomir)
190 gr auga (65%)
9 gr sal (1,5 %)
9 gr azucre (1,5 %)

PREPARACIÓN
Misturar masa nai, fariña e auga. Autolise 20'
Engadir sal e azucre e amasar. Bertinet 15'
Deixar levedar 60'
Volver a amasar. Bertinet 10'
Dar forma e ao banetón.
Ata aquí ía todo bastante ben pero cando o ía pousar na mesa o banetón caeume das mans, impactou co chan, rebotou, a masa saiu fóra... en fin, un desastre :-( Recollino como puiden e deixeino repousar 1 h máis.
Estivo no forno 20'a 240º C con vapor arreo e 30' máis a 200ºC


CATA
Formouse una burbulla enorme debaixo da codia, consecuencia da caida, se cadra.
Pódese comer (con vontade) pero o miolo resulta demasiado compacto. De todos xeitos, o sabor é moi rico. Así vai moi ben con queixos, embutidos ou salmón.


A MELLORAR
A idea de 50/50 masa nai/fariña non me parece mala pero sen dúbida ningunha precisa moito máis tempo.