9/9/09

Pan bregado con fariña de Taramundi e unhas pitas (3ª ed)


PAN BREGADO CON FARIÑA DE TARAMUNDI E, XA METIDOS EN FARIÑA, UNHAS PITAS (3ª ed)

INGREDIENTES para unha ducia de pitas e un pansote
800 gr fariña de Taramundi
500 gr auga morniña (aprox 63%)
9 gr lévedo prensado (aprox 1,125%)
20 gr azucre
10 gr sal

PREPARACIÓN
Misturar o lévedo a auga e o azucre. Deixar repousar 5'
Engadir o sal e a fariña. Amasado Bertinet uns 15'
Deixar levedar uns 90'
Enfariñar a mesa. Desgasificar ben a masa e amasar outros 10'.
Aquí dividín a masa en dúas metades, cunha fixen as pitas e coa outra o pansote.

O PANSOTE
Coa metade da masa formar un batard e deixar repousar uns 60', cuberto, na bandexa enfariñada. Aumentou moito de volume.
Antes de metelo no forno dinlle uns cortes que non me quedaron demasiado ben.
Forno 20'a 240ºC con vapor, 25' máis a 200ºC (os últimos 10' dado volta).
Obxectivo acadado: miolo ateigado de burbulliñas pequenas pero non compacto, esponxoso pero non brando. A codia tampouco estaba mal.
Abriuse por abaixo pero non se estropeou nin deformou.


AS PITAS
Facer boliñas coa masa das pitas e deixar repousar un pouco. Despois estiralas con coidado, tratando de deixalas finas pero sen pasarse.
Pousar na bandexa enfariñada. Aquecer o forno a máxima temperatura (240ºC) e cocer 4', darlles volta e cocer 3' máis polo outro lado. É importante non cocelas de máis.
Saíron mellor que as que fixera dúas veces coa mesma receita pero con fariña de forza, as máis gordiñas case que parecían molletes de Antequera, cun miolo moi similar ao destes.


Un cheiro máis bo por toda a casa...

PROCEDENCIA
De Madrid tiene miga
http://madridtienemiga.blogspot.com/2009/01/pitas-perfectas-para-una-venganza.html

e Bureka Boy
http://is-that-my-bureka.blogspot.com/2007/02/pita-101.html