17/9/09

Pan de leite de Hokkaido (de Galicia)


PAN DE LEITE DE HOKKAIDO (DE GALICIA)

INGREDIENTES (cantidade para dous moldes de 1,5 l)
600 gr fariña de forza (Baldomir)
250 gr leite Leyma (sen ferver)
125 gr nata 35% MG (caeron 135 gr por despiste)
1 ovo (55 gr sen casca)
20 gr lévedo prensado (boteille 16 gr porque non tiña máis)
60 gr azucre
9 gr sal


PREPARACIÓN
Misturar todo agás o sal e deixalo repousar uns 20'
Amasar (Bertinet 15'), contra o final do amasado incorporar o sal.
Deixar levedar. Estivo 60' a 26ºC, aumentou considerablemente de volume.
Amasar un pouco e desgasificar.
Dividir a masa en dous metades e cada unha delas en catro pezas. Aplanar e facer catro roliños para cada un dos moldes; colocar un canda o outro.
Deixar repousar uns 90'
Enfornar 40' a 180º


PROCEDENCIA
Este si é o irresistible pan de leite de La olla suiza.
As cantidades de nata e leite foron lixeiramente corrixidas por El Noi del Cap Pelat, quen fixo o pan primeiro e tivo a amabilidade de advertirnos que a masa saía demasiado dura, por mor da moitísima forza da fariña Baldomir. Tanto el coma nós prescindimos do leite en po.