625 gr fariña candeal (Froiz-Gabino Bobo)
275 gr fariña de forza (Modesto)
240 gr pataca cocida
9 gr lévedo prensado
280 gr auga
280 gr leite
14 gr sal
45 gr manteiga
PREPARACIÓN T=24ºC
Fago un poolish con estes ingredientes e déixoo 2.30 h nun lugar morno:
- 200 gr fariña de forza
- 200 gr auga
- 2 gr lévedo
- 80 gr auga
- 280 gr leite
- 7 gr lévedo prensado
- 75 gr fariña de forza
- 625 gr fariña candeal
- 14 gr sal
Deixo levedar 45'
Divido en dous sobre a mesa enfariñada, formo dous bâtards e coloco nos banetóns enfariñados con centeo branco.
Métoos no frigorífico unhas 9.30 h Cando os saco teñen un tamaño descomunal e están brandísimos e cheos de aire. Demasiado tempo :-((
Deixo temperar 45'
Envorco sobre a pedra e enforno 45' a 200ºC.
Perden contra as 2/3 partes do volume :-(((
Son bonitos e pódense comer, sobre todo tostados, pero non son ningunha marabilla.
A intención era converter o Mr. Potato nun mad'arský chlieb. Debido aos problemas de descoordinación tempo/temperatura, non saiu ben :-(((( Noutra ocasión será.