400 gr fariña trigo candeal (Froiz-Gabino Bobo)
400 gr sémola de trigo para migas (El Molino)
500 gr auga [62,5%]
8 gr lévedo prensado [1%]
10 gr sal [1,25%]
PREPARACIÓN
O día anterior preparo un poolish cos seguintes ingredientes, déixoo contra 1 h a temperatura ambiente (24ºC) e métoo no frigorífico:
- 100 gr fariña candeal
- 100 gr sémola
- 2 gr lévedo
- 200 gr auga
O día de facer o pan saco o poolish do frigorífico e incorporo:
- 300 gr fariña trigo candeal
- 300 gr sémola
- 300 gr auga
- 6 gr lévedo prensado
- 10 gr sal
Deixo levedar 1 h
Desgasifico, aplano sobre a mesa enfariñada e corto círculos co aro de emplatar.
Deixo repousar na couche us 45'
Enforno a 200ºC 10' por cada lado sobre a pedra quente (fixera antes outros pans).
Envólvoos nun pano ao sacalos do forno para que non sequen de máis.
Quedan moi ben, aseméllanse moitísimo aos orixinais :-D
Cun resto de masa fago esta barriña. Ainda que está ben cocida, saiu tan branca que parece de xeso!