25/10/09

Outro pan de molde (Simple milk loaf)


PAN DE MOLDE BÁSICO - SIMPLE MILK LOAF

INGREDIENTES para dúas pezas duns 800 gr c/u (dous moldes de 1,5 l)
500 gr fariña de trigo do país (El molino del abuelo)
500 gr fariña de forza (Modesto)
700 gr leite morno (70%)
12 gr lévedo prensado [non tiña o 2% que pide a receita]
50 gr manteiga derretida (5%)
40 gr mel (4%)
20 gr sal (2%)
Sementes de mapoula e sésamo

PREPARACIÓN
Misturar lévedo, leite e mel.
Á parte, misturar as fariñas co sal e incorporar os líquidos.
Engadir a manteiga derrretida e deixar repousar 15'
Amasar.
Deixar levedar 60'
Dividir a masa en catro partes e formar bolas. Colocar dúas bolas en cada un dos moldes empapelados.
Deixar repousar 90'
Pulverizar auga e esparexer sementes de mapoula e sésamo
Enfornar 15' a 210ºC e 30' a 189ºC
Quitar o papel e deixar arrefiar.


CATA
Un pan de molde prototípico, perfecto para o almorzo, tamén para bocadillo. É tenro e consistente a un tempo, cunha fina codia. Sae bonito, douradiño.
Moi fácil e rápido de preparar.


PROCEDENCIA
Simple milk loaf de Dan Lepard, The handmade loaf, p. 46. Substitúo o sirope por mel.