7/10/09

Pan de leite de Hokkaido (de Galicia), 2ª ed

PAN DE LEITE DE HOKKAIDO (DE GALICIA), 2ª ed

INGREDIENTES (cantidade para dous moldes de 1,5 l)
600 gr fariña de forza (Harimsa)
180 gr leite
195 gr nata 35% MG (un mini-brick de 200 ml)
1 ovo (56 gr sen casca)
1 bolsiña de lévedo seco
60 gr azucre
9 gr sal
sementes de mapoula para o recheo e decorar

PREPARACIÓN
Misturar todo e deixar repousar uns 15'
Amasar uns 10' deixar repousar uns 10' e amasar outros 10' (a lóxica disto é que tiña outras cousas que facer).
Facer unha bola e deixar levedar 1 h
Amasar un pouco, dividir a masa en dúas partes, formar (fixen un só rulo por peza, recheo de mák e unha colleriña de azucre) e colocar nos moldes empapelados.
Deixar repousar uns 80'
Enfornar 40' a 180º


PROCEDENCIA
La olla suiza. Alterei a forma e as cantidades de nata e leite da receita orixinal (250 gr leite, 125 gr nata) porque non sabía que facer cun resto de nata nun brick aberto.