PAN DE LEITE DE HOKKAIDO (DE GALICIA), 2ª ed
INGREDIENTES (cantidade para dous moldes de 1,5 l)
600 gr fariña de forza (Harimsa)
180 gr leite
195 gr nata 35% MG (un mini-brick de 200 ml)
1 ovo (56 gr sen casca)
1 bolsiña de lévedo seco
60 gr azucre
9 gr sal
sementes de mapoula para o recheo e decorar
PREPARACIÓN
Misturar todo e deixar repousar uns 15'
Amasar uns 10' deixar repousar uns 10' e amasar outros 10' (a lóxica disto é que tiña outras cousas que facer).
Facer unha bola e deixar levedar 1 h
Amasar un pouco, dividir a masa en dúas partes, formar (fixen un só rulo por peza, recheo de mák e unha colleriña de azucre) e colocar nos moldes empapelados.
Deixar repousar uns 80'
Enfornar 40' a 180º
PROCEDENCIA
La olla suiza. Alterei a forma e as cantidades de nata e leite da receita orixinal (250 gr leite, 125 gr nata) porque non sabía que facer cun resto de nata nun brick aberto.