7/10/09

Pan de molde branco


PAN DE MOLDE BRANCO

INGREDIENTES para dous moldes de 1,5 l - O PRIMEIRO PAN CON MALTA
770 gr fariña de forza (Harimsa)
5 gr malta de trigo
70 gr manteiga (10%)
35 gr panela (5%)
200 gr leite
270 gr auga (aprox 70%)
6 gr lévedo prensado
12 gr sal (2%)
copos de avea e sementes de mapoula para adornar

PREPARACIÓN
Misturar ben todos os ingredientes agás a manteiga e deixar repousar uns 20'
Amasar. Ir engadindo pouco a pouco a manteiga.
Facer unha bola e deixar levedar 1 h
Quedou unha masa bastante pegañenta, difícil de manexar. Dividín en dous, desgasifiquei e formei como puiden.
Colocar nos moldes empapelados, pulverizar auga e esparexer copos de avea e sementes de mapoula.
Deixar repousar 1 h
Aquecer o forno a 200ºC
Enfornar 40'
Fóra do molde e sen o papel, deixalo 10' máis co forno apagado e a porta aberta.


CATA
Ben cocido e relativamente ben formado. Consistente dabondo para facer bocadillos.
Ten un sabor un pouco tonto, medio doce, pero vai ben con recheo salgado (ou será que tiñamos moita fame... )

A MELLORAR
Pódese reducir a cantidade de manteiga para facelo máis lixeiro. Tamén de azucre para que non sexa tan de almorzo.


PROCEDENCIA
De Madrid tiene Miga, dobrando as cantidades. Engado malta recén feita, é o primeiro pan no que a usamos.