7/10/10

Pan de trigo integral con mel e avelás

INGREDIENTES para dúas pezas boas

Masa léveda
  • 160 gr fariña trigo integral (RdS)
  • 112 gr auga [70%]
  • 2,4 gr sal [1,5%]
  • 16 gr masa nai [10%]

Masa nova
  • 640 gr fariña trigo integral (RdS)
  • 448 gr auga [70%]
  • 4,6 gr sal [1,5%]
  • 60 gr mel
  • 105 gr avelás moídas

Total
20% fariña prefermentada
70% auga
1,5% sal
7,5% mel
13% avelás

PREPARACIÓN
Mesturo todo e fago uns S&F, non amaso.
Deixo levedar, con pregados aos 60 e 120 min
Deixo repousar 30 min, divido e deixo repousar 15 min
Formo e coloco nos banetóns enfariñados.
Meto no frigorífico unhas 12 h
Deixo temperar 2 h
Enforno sobre a pedra quente.
15 min con vapor a 240ºC e 45 min sen vapor a 200ºC