Masa léveda
- 160 gr fariña trigo integral (RdS)
- 112 gr auga [70%]
- 2,4 gr sal [1,5%]
- 16 gr masa nai [10%]
Masa nova
- 640 gr fariña trigo integral (RdS)
- 448 gr auga [70%]
- 4,6 gr sal [1,5%]
- 60 gr mel
- 105 gr avelás moídas
Total
20% fariña prefermentada
70% auga
1,5% sal
7,5% mel
13% avelás
PREPARACIÓN
Mesturo todo e fago uns S&F, non amaso.
Deixo levedar, con pregados aos 60 e 120 min
Deixo repousar 30 min, divido e deixo repousar 15 min
Formo e coloco nos banetóns enfariñados.
Meto no frigorífico unhas 12 h
Deixo temperar 2 h
Enforno sobre a pedra quente.
15 min con vapor a 240ºC e 45 min sen vapor a 200ºC