8/10/10

Pan de centeo con coendros

Un pan 100% centeo branco con coendros inspirado no Borodinsky chlieb ruso.

INGREDIENTES para dous moldes de 1,5 l
810 gr masa nai de centeo branco (RdS)
690 gr fariña de centeo branco (RdS)
450 gr infusión de cebada malteada (engadín unha pouca auga máis ao mesturalo)
60 gr melaza
7 gr malta de trigo
7 gr coendros moídos
15 gr sal

PREPARACIÓN
Mesturar todo.
Deixar repousar contra 1 h
Botar a masa en dous moldes empapelados mollados.
Pulverizar auga por riba.
Meter no frigorífico (unhas 12 h)
Sacar, pulverizar máis e deixar temperar (unhas 3 h). Aumentou bastante de volume.
Pulverizar auga e enfornar 1 h a 200ºC sobre a pedra quente (cocera antes outro pan).

Adaptación da receita de Ibán no foro do pan, el á súa vez, adaptouna de Bread Matters, de Andrew Whitley.