Velaquí a nosa aportación ao 5th World Bread Day, organizado por 1x umrühren bitte.
MÁKOVÉ ROHLÍKY
INGREDIENTES para 12 ks
400 g fariña trigo (RdS)
200 g masa nai de kéfir refrescada con auga e leite
125 g auga
125 g leite
25 g manteiga
10 g azucre
7,5 g sal
sementes de mapoula para decorar
20% fariña prefermentada
65% hidratación (aprox)
5% manteiga
1,5% sal
2% azucre
PREPARACIÓN
Mesturo todo agás o sal e a manteiga.
Amaso uns segundos e deixo repousar 1 h
Engado o sal, stretch & fold e deixo repousar 1 h
Engado a manteiga fundida, stretch & fold e deixo repousar 1 h
Meto no frigorífico 12 h
Saco (non deixo temperar), divido en 12 boliñas e formo.
Pulverizo auga e boto as sementes de mapoula.
Deixo repousar 20 min (tería precisado máis tempo, abríronse demasiado no forno).
Enforno 30 min a 180ºC sen vapor