31/8/10

Pansote

Cunha mistura de fariñas trigas que tiña por casa, traídas de aquí e de acolá, fixen un pansote: 1,33 Kg Nunca fixera un pan tan grande, ocupaba todo o forno. Dá gusto manexar unha masa así e por riba saiu ben.

INGREDIENTES
200 gr masa nai trigo semi-integral francés T110 ecolóxico moído en pedra
500 gr fariña trigo Taramundi moída en pedra
91 gr fariña de trigo GF Los Pisones moída en pedra
209 gr fariña de trigo de forza da panadería Modesto-Grela
530 gr auga [70%]
13 gr sal [1,5%]

PREPARACIÓN
Mesturo todo menos o sal. Autolise 30' [T=26ºC]
Amaso 5', deixo repousar (pausa para contestar o teléfono en realidade) e amaso 5' máis.
Deixo levedar 45'
S&F
Deixo levedar 45'
Formo e coloco no banetón. Métoo no frigorífico unhas 9 h
Saco e deixo temperar a temperatura ambiente [T=25-27ºC] unhas 3.30 h
Coa pedra ben quente e con vapor, enforno 15' a máxima temperatura e 5' máis sen vapor a 200ºC