8/8/10

Pantrigo (esta vez si)

INGREDIENTES para dúas pezas boas
450 gr fariña de trigo do país
450 gr fariña de trigo GF Los Pisones
200 gr masa nai de trigo do país
650 gr auga [75%]
15 gr sal [1,5%]

PREPARACIÓN
Mesturo todo agás o sal. Autolise 30 min
Amasado Bertinet uns 20 min
Deixo levedar contra 1 h 15 min [T=23ºC]
S&F aos 30, 60 e 90 min
Divido en dous, formo e coloco nos banetóns enfariñados con centeo branco.
Métoos no frigorífico 8 h
Deixo temperar unhas 2 h a temperatura ambiente.
Enforno sobre a pedra quente, 15 min a máxima temperatura, con vapor, e 45 min a 200ºC

É o primeiro pan que fago coa masa nai que me deu miña socia e amiga na factoría R&R. Resulta sorprendente o sabor tan distinto que teñen unhas nais e outras. Esta é suave e funcionou de marabilla. O pan creceu moito no forno aínda que o greñei fatal e non o formei demasiado ben. Ten un sabor intenso a cereal (aseméllase ao do pan integral bo) e un puntiño doce. A codia é grosa e dura. Malia levar só fariñas brancas, a cor do miolo é bonita, escura. Mágoa que non saian máis pans así :)

Debuxo de Raquel Salomón