28/8/10

Tortas de aceite

Nin me chamo Inés Rosales nin vivo en Castilleja de la Cuesta nin estas son as lexítimas e acreditadas tortas de aceite, pero si son unha aproximación bastante boa.

A receita está tirada de Wild Yeast, procede deste libro.

INGREDIENTES para 8 uds (unha bandexa)
125 gr masa de pan (usei unha co 65% H e 2% sal, de masa nai)
2 culleradas de sementes de sésamo
2 culleriñas de sementes de anís
55 gr de aceite de oliva
70 gr fariña
pel dun limón (1/4)
unhas pinguiñas de esencia de anís
azucre para esparexer por riba

PREPARACIÓN
Tostar as sementes nunha tixola (ollo ao anís, quéimase facilmente).
Fritir o aceite coa pel de limón, logo retirala e deixalo arrefiar.
Mesturar a masa co aceite.
Incorporar a fariña e as sementes.
Dividir a masa en 8 boliñas.
Formar tortas duns 10 cm de diámetro.
Esparexer azucre por riba e enfornar uns 15 min a 190ºC
Apagar o forno, quitar as tortas e acender o grill.
Cando estea ben quente, metelas un brevísimo tempo non moi perto da resistencia (Susan aconsella (40' a 12 cm).