Baseado na receita da familia aragonesa de Cecília:
INGREDIENTES para unha bandexa de 30 x 40 cm
Para a masa:
200 g auga
100 g azucre de cana
100 g aceite de oliva
1 cullerada de anís en gran
400 g fariña (puxen 285 g de trigo candeal e o resto integral)
Para o recheo:
500 g cabaza cortada fina
azucre de cana
canela
PREPARACIÓN
Mesturar a auga co azucre, o aceite e o anís. Cocer 10 min e verter sobre a fariña.
Amasar e logo deixar repousar 5 min
Estender a metade da masa ben finiña sobre un papel de forno.
Cubrila coa cabaza e espolvorear con azucre e canela.
Tapar co resto da masa.
Sellar ben os bordes, facer un burato no medio e pinchar toda a superficie para que non inche no forno.
Esparexer azucre e canela por riba.
Enfornar a 180º-200ºC uns 45 min
Se sobra masa pódeselle dar forma de tortas e enfornar soas (sen recheo), saen case idénticas ás tortas de aceite de Inés Rosales.