27/1/10

Sourdough pancakes

SOURDOUGH PANCAKES

INGREDIENTES para xente con moita fame
500 gr masa nai (usei fariña corrente Eroski)
2 culleradas de azucre moreno (usei panela)
2 culleradas de aceite
2 ovos
1 colleriña de lévedo químico (Royal)
sal

PREPARACIÓN
Mesturar ben todos os ingredientes e facer na plancha engraxada cunhas pinguiñas de aceite.
Botar unha cullerada de amoado de cada vez (prefíroos pequeniños, como blinis).

CATA
Góstanme moito máis cos que comera ata agora, que sempre me resultaban un pouco masucos. Estes, ainda que gordiños, están ben cocidos e teñen unha textura agradable, case como un panciño brando e lixeiramente tostados por fóra.
Están moi bos con doce pero case mellor con salgado: espinacas, ovos, salmón...
Os da foto levan un fío de melaza por riba.

PROCEDENCIA
Vinos en Wild Yeast e copieinos case tal cal.