2/10/11

Pan de trigo integral con lévedo de mazá

Gustoume o pan con lévedo de froita que fixen a semana pasada. Hoxe fixen de novo pan con este lévedo (refrescado ao longo destes días con tona de mazá) e nada de auga, todo o líquido que contén a masa é este lévedo líquido de cheiro afroitado. Ademáis preparei un prefermento co 50% da fariña para darlle máis carácter ao pan.

INGREDIENTES
Prefermento
500 g fariña integral de trigo (RdS)
300 g lévedo líquido [60%]

Masa principal
Todo o prefermento
300 g farina integral de trigo
200 g fariña de trigo
350 g lévedo líquido [70%]
15 g sal [1,5%]

PREPARACIÓN
Preparo o prefermento e déixoo 12 h a temperatura ambiente.
Mesturo o prefermento co resto de ingredientes, amaso uns 3 min e deixo levedar 3 h
Divido, formo e coloco en banetóns enfariñados con centeo.
Deixo levedar 1 h
Enforno 20 min a 240ºC con vapor e 30 min máis sen vapor a 200ºC
Repousan no forno quente apagado coa porta entreaberta.