26/2/11

Unhas barras para bocatas


Fixen estas barras con fariña de uso corrente para participar na proposta do foro de probar a facer pan empregando fariñas de supermercado. A codia é crocante e o miolo non é malo; o sabor é aceptable, sen ser nada do outro mundo, un puntiño doce.

INGREDIENTES
500 g fariña de trigo (Carbajo, de Benavente)
325 g auga fría [65%]
9 g sal
3 g lévedo seco

PREPARACIÓN [T=18ºC]
Mesturo todo, deixo repousar 5 min, amaso uns segundos ata obter unha masa homoxénea e métoa no frigorífico 24 h. Aumentou de volumen.
Saco a masa do frigorífico e déixoa repousar 1 h a temperatura ambiente.
Divido en catro e formo tres barriñas e unha épi (que nos comemos antes da foto).
Deixo repousar 1 h
Greño, pulverizo auga sobre as barras e enforno con vapor 15 min a 240ºC e 10ºC a 200ºC

Copiei a receita de Miolo no foro, pero non fun quen de formar tan ben as barras.