4/2/11

O primeiro fracaso do ano

Velaquí o primeiro fracaso do ano: pouco amasado, mal formado, faltoulle tempo de levedado, pegouse ao banetón... O incrible é que de sabor si está ben :)


INGREDIENTES
Masa 1
100 g centeo integral (RdS)
85 g auga [85%]
1,5 g sal [1,5%]

Masa 2
1000 g trigo do país
850 g auga [85%]
15 g sal [1,5%]

PREPARACIÓN
Masa 1:
Mesturo todo, amaso uns segundos e deixo 2-3 h a temperatura ambiente e despóis no frigorífico ata o día seguinte, que a saco e deixo temperar contra 2 h.
Masa 2:
Mesturo, remexendo ben, a fariña coa auga e déixoa repousar 35-40 min. A masa ten xa moi boa pinta e aínda non hai nada!
Esnaquizo a masa 1 e mestúroa coa masa 2.
Engado o sal e amaso dentro do bol un par de minutos.
Deixo repousar 45 min e fago un S&F dentro do bol.
Outra vez deixo repousar 45 min e fago un S&F dentro do bol.
Deixo repousar 15 min, divido en dous a masa e preformo.
Deixo repousar 15 min, formo (mal porque se me pega á mesa) e coloco nos banetóns.
Meto no frigorífico unhas 16 h e logo saco e deixo temperar 3 h
Enforno sobre a pedra quente 15 min a máxima temperatura con vapor e 55 min a 200ºC sen vapor.