5/2/11

Pan de centeo con centeo remollado en kéfir


INGREDIENTES
400 g masa nai centeo (RdS)
425 g fariña centeo (RdS)
75 g fariña centeo integral (non me quedaba máis centeo branco)
200 g centeo en gran remollado e a piques de xerminar (100 g en seco)
100 g kéfir
300 g auga
10 g sal

PREPARACIÓN
Unhas 5 h antes de facer o pan, preparo a masa nai e á parte mesturo o centeo en gran co kéfir.
Remexo todo xunto, fago una especie de bola, cubro moi ben con centeo integral e coloco no banetón.
Métoo no frigorífico unhas 12 h. Ao día seguinte saco e deixo temperar cousa de 4 h
Envorco deixando arriba a parte que estaba arriba no banetón e enforno sobre a pedra quente (cocera outro pan antes) a 200ºC 70 min. Boto unha pouca auga ao comezo.
Deixo arrefiar dentro do forno.
Aumentou moito de volume tanto no frigorífico como no forno.
Cheira moi ben.