25/7/10

Pantrigo (un fracaso)

Vaia decepción: amaseino e formeino ben (digo eu) e semellaba ir polo bo camiño ata que lle deu por pegarse ao banetón :(

INGREDIENTES
195 gr fariña de trigo GF Los Pisones [30%]
455 gr fariña de trigo do país [70%]
100 gr masa nai
510 gr auga [80%]
10 gr sal [1,5%]
10 gr malta de trigo [1,5%]

PREPARACIÓN
Mesturo todo agás o sal. Autolise 35 min
Engado sal e amaso à la Bertinet 20 min
S&F aos 30, 60 e 90 min
Coloco nun banetón enfariñado e meto no frigorífico 8 h
Deixo temperar 1 h a temperatura ambiente.
Quento o forno coa pedra dentro á máxima temperatura. Boto un vaso de auga no fondo e meto o pan.
15 min a 240ºC (pulverizo auga tres veces) e 40 min a 200ºC
Deixo arrefiar dentro do forno coa porta aberta.


Mal cocido e pouco levedado; probablemente o peor pan que fixen nunca :((