A receita é a mesma que xa fixera noutras ocasións:
INGREDIENTES
400 g fariña de trigo candeal (Froiz/Gabino Bobo)
400 g sémola de trigo duro (fariña para migas Aragonesa Mercadona)
500 g auga [62,5%]
8 g lévedo prensado [1%]
10 g sal [1,25%]
PREPARACIÓN
O día anterior preparo un poolish con:
- 100 g fariña candeal
- 100 g sémola
- 200 g lévedo
- 2 g lévedo
O día do pan engado o poolish a una masa feita con:
- 300 g fariña candeal
- 300 g sémola
- 300 g auga
- 6 g lévedo prensado
- 10 g sal
Desgasifico, estiro a masa cun rodillo sobre a mesa ben enfariñada e corto círculos cun aro de emplatar.
Deixo repousar un anaco e quento o forno a 200ºC
Enforno 15 min sobre a bandexa, sen vapor.
Para o molete: amaso os retallos e fago unha bola. Deixo repousar e estiro un pouco metendo as mans por baixo (como se fose unha pizza moi gorda).
Xusto antes de cocelo pulverizo auga e boto sal por riba.
Enforno 30 min a 200ºC