10/3/13

Amasados curtos, repouso longo

 

Repouso longo para o pan e para a panadeira: aínda que este pan demora moitas horas en estar listo, apenas require traballo, a maior parte do tempo non temos que facer nada.


O toque afumado da fariña malteada séntalle de marabilla, o pan mesmo parece cocido en forno de leña. Polo demais, a receita ten pouca historia, é mais ou menos o de sempre.

INGREDIENTES
500 g fariña de trigo de forza Bacheldre eco moída en pedra
100 g fraiña malteada afumada
300 g masa nai de centeo ao 200%
360 g auga [80%]
10 g sal

PREPARACIÓN
Autolise 1 h só fariña e auga.
Unha vez mesturado todo, amasados curtos (15 seg cada 15 min, 3-4 veces) e logo un S&F de cando en vez (creo que foron dous en 3 h), todo dentro dun bol amplo.
Retardado en frío cousa de 12 h
Temperado, formado (daquela maneira) e repouso unha hora ou dúas.
Enfornado co cú cara arriba, 15 min a 240ºC con vapor e 50 min a 200ºC sen vapor. 5 ou 10 min máis teríanlle ido ben.

Delicioso bocata mañán no traballo :)