23/9/09

Pan de molde integral multicereais con xerminados e pipas


PAN DE MOLDE INTEGRAL MULTICEREAIS CON XERMINADOS E PIPAS

INGREDIENTES (cantidade para dous moldes de 1,5 l)
500 gr fariña de forza (Baldomir)
250 gr fariña de centeo integral ecolóxico (Biogredos)
300 gr masa nai
480 gr auga (70%, engadín unha pouquiña máis no amasado)
13 gr sal (1,5%)
10 gr melaza
50 gr trigo xerminado (pesado en seco)
50 gr cebada xerminada (pesada en seco)
50 gr trigo sarraceno cocido 5 min (pesado en crú)
pipas de xirasol
pipas de cabaza
copos de avea para adornar
3 gr alcaravea


PREPARACIÓN
Misturar fariñas, auga e masa nai. Autolise 20'
Amasado Lepard (10"+10')x3. Engadín algo máis de auga.
Contra o final do amasado, engadir sal e melaza e incorporar os xerminados, trigo sarraceno, pipas e alcaravea.
Facer unha bola e deixar levedar 2 h a temperatura ambiente.
Deixar repousar no frigorífico unhas 16 h
Dividir a masa en dúas partes, formar e colocar nos moldes empapelados.
Esparexer os copos de avea por riba e pulverizar auga.
Deixar repousar unhas 3 h
Aquecer o forno ao máximo, meter os pans cubertos con papel de aluminio para que non formen unha codia demasiado grosa e baixar a temperatura. Baixeina a 180ºC por despiste, a intención eran 200ºC. Estiveron así 45'. Como non estaban cocidos, destapeinos e subín a 200ºC. Tívenos 25' máis.


CATA
Moi ben de color, sabor e textura. Riquísimo para comer só, perfecto para queixo... Non quedou mazacote nin pastoso (dábame un pouco de medo porque leva moito gran pero parece que acertamos coa proporción). Formou algúns buratos grandes.

PROCEDENCIA
Improvisado co que tiñamos por casa. A idea dos xerminados vinlla por primeira vez a Dan Lepard en
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2009/jun/20/sprouted-grain-seed-bread