15/9/09
Bagels
BAGELS
INGREDIENTES (cantidade para unha bandexa)
400 gr fariña de forza (Baldomir)
265 gr auga morniña (66%)
2 colleriñas de aceite
6 gr azucre (1,5 %)
6 gr sal (1,5 %)
3 gr lévedo instantáneo
leite para pintar
sementes de mapoula, sésamo e linaza para decorar
PREPARACIÓN
Misturar fariña e auga. Autolise 20'
Engadir lévedo e azucre. Comezar a amasar. Despóis incorporar o aceite e o sal. En total, 15' de amasado Bertinet.
Deixar levedar (estivo 1 h a 27ºC)
Desgasificar, formar boliñas e deixalas repousar 15'
Formar os roscos e cocer en auga (auga soa, sen azucre, bicarbonato nin nada). Escurrilos.
Colocalos na bandexa do forno, pintalos con leite e esparexer sementes de mapoula, sésamo e linaza por riba.
Enfornar 40' a 200ºC
CATA
Codia ben crocante. Malia non estaren cocidos con azucre teñen o gusto dociño de sempre.
A MELLORAR
Teríalles ido ben algún tempo de repouso unha vez formados os roscos.
Saíron non moi ben feitiños e demasiado pequenos: fixen dezanove pezas, mellor facelos un pouco máis grandes.
PROCEDENCIA
Directo al paladar
http://www.directoalpaladar.com/2009/01/03-receta-de-bagels-rosquillas-de-pan
Omitín o tostado previo á cocción.