24/5/12

Unha rosca para o almorzo


Unha rosca doce (pouco doce) sen complicacións para o almorzo.

INGREDIENTES
500 g fariña de forza (Haricaman)
250 g leite morno infusionado con canela, vainilla e cardamomo
50 g manteiga cocida
60 g azucre amarelo areado portugués
2 ovos
5,5 g lévedo seco (un sobre de Maizena)
un chisco de sal
un pouco de azucre para adornar
tona de limón confitada

PREPARACIÓN
Mesturar todo menos os ovos, incorporándoos cando xa estea a medio amasar.
Deixar levedar cousa de 1 h
Incorporar a tona de limón feita anaquiños, formar unha rosca, pulverizar auga para que non seque e deixar levedar outra vez.
Humedecer moi lixeiramente o azucre e colocalo por riba da rosca.
Enfornar 25-30 min (non me acordo) a 180ºC, cuberto case todo o tempo con papel de aluminio para que non colla demasiada cor.