4/5/12
Bollu preñau vexetarianu
A receita deste mes no foro do pan é o bollo preñau e a min prestoume inventar unha versión sen carne.
O recheo é seitán caseiro (receita aquí). Fíxeno con 500 g de fariña candeal e cocino con sidra, allos, sal e pemento doce e picante. Deixeino repousar dous días no líquido da cocción e logo escurrino, piqueino, adobeino e fritino coma se fose zorza.
Fixen unha masa enriquecida para que resultase máis tenra. Boteille:
200 g fariña candeal
120 g leite
27 g crème fraîche caseira
3 g sal
1 g lévedo seco
Amasei nun bol, deixei levedar cousa de 1 h e pico, estirei, puxen o recheo e deixei levedar 1 h máis.
Enfornei 30 min a 200ºC
Fóiseme un pouco a man co sal e co picante (nada grave) pero polo demáis saiu incriblemente bo.