24/4/12

Un experimento: anko bao

Pseudo-anko: a falta de azukis, caricos

Triturei os caricos cocidos con azucre (aprox. 250 g caricos, con auga da cocción e 100 g azucre de cana), a pasta estaba moi boa, sabía como a castañas, pero quedou un pouco solta. Para espesala engadín un par de culleriñas de cacao en pó e refrixerei ata o día seguinte. Espesou pero non dabondo para isto.

Fixen unha masa de pan normal, doce: 200 g fariña corrente, 60% auga, 10% azucre, algo de sal, 1 g lévedo seco e deixeina levedar 1 h. Dividín en 8 partes, metin como puiden o recheo e deixei levedar cousa de 2 h máis.

O resultado é un pouco desastroso:


Mal

Mal tamén

Por sorte, o recendo, o sabor e a textura son bós. Poderíanse facer apostas con este pseudo-anko, ninguén adiviñaría que leva fabas :)

A ver se co que me queda son quen de facer uns profiteroles.