INGREDIENTES para unha peza ben boa
Masa léveda (feita o día anterior)
- 25 g fariña de centeo integral (Rincón del Segura)
- 25 g fariña de centeo branco (Rincón del Segura)
- 50 g fariña de forza (Aragonesa de Mercadona)
- 70 g auga [70%]
- 1,5 g sal [1,5%]
- dúas culleriñas de masa nai
- 125 g fariña de centeo integral (Rincón del Segura)
- 125 g fariña de centeo branco (Rincón del Segura)
- 250 g fariña de forza (Aragonesa de Mercadona)
- 350 g auga [70%, pero engado algunha máis no amasado e nos pregados]
- 7,5 g sal [1,5%]
Mesturo as dúas masas, amaso uns 5 min e deixo repousar.
S&F aos 60 e 120 min. Deixo repousar.
Preformo e formo.
Coloco nun banetón ben enfariñado con centeo e deixo ao fresco (7-9ºC) unhas 10 h 30 min
Deixo temperar 3 h
Enforno (sen pedra) con vapor 15 min a 240ºC e 55 min máis sen vapor a 200ºC