24/10/12

Focaccia de uvas


Cunha presada de uvas ácedas-doces que roubei na casa de Laura ocorréuseme facer unha focaccia semidoce. Saiu boísima, moito mellor do que parece na foto.

INGREDIENTES
350 g fariña de trigo ecolóxico moído en pedra (Bacheldre)
90% auga (ollo, non todas as fariñas absorben tanta)
2% sal
1% lévedo fresco
10% aceite

Mesturei todo nun bol menos o aceite. Dinlle unhas cantas voltas cunha culler (non me apetecía ensuxar nada) e deixeino repousar un rato. Logo engadin o aceite e remexín ben ata que estivo ben incorporado a masa.
Gardeino no frigorífico unhas 24 h
Ao día seguinte, saquei a masa e mentres se quentaba o forno estireina un pouco e boteille por riba as uvas e un pouco azucre de cana.
Enfornei cousa de 30 min a 200 e pico ºC e cubrin con azucre en pó.