8/2/12

Bialys


INGREDIENTES para 7 byalis

Día 1 - masa 1
200 g fariña de trigo moída en pedra W200 (Los Pisones)
116 g auga [58%]
3,8 g sal [1,9 %]
1 g lévedo seco

Amasar todo xunto, deixar levedar e gardar no frigorífico ata o día seguinte.
Antes de usala, deixala temperar un par de horas.

Día 2 - masa 2 (idéntica á primeira)
200 g fariña de trigo moída en pedra W200 (Los Pisones)
116 g auga [58%]
3,8 g sal [1,9 %]
1 g lévedo seco

Amasar todo e incorporar a masa 1.
Deixar levedar 2 h
Dividir a masa en 7 boliñas e deixar repousar 1,5 h
Formar o oco do medio.
Encher cun recheo de cebola salteada, sésamo, nigella...
Enfornar con vapor 12 min a 250 ºC