15/5/11

Strata na fervenza

Hoxe fixemos unha ruta polo río Ulla en Touro (PR-G 121) e por variar un pouco non levamos bocata: levamos unha strata (non, isto da foto non é unha tortilla de patacas). Comémola no salto das Pombas mentres disfrutabamos das acrobacias das lavandeiras. De aperitivo, os pequenos amorodos silvestres que fomos collendo polo camiño.

A strata é unha variante salgada do clásico pudín de pan reseso, leite e ovos.

INGREDIENTES para dous moldes de 1,5 l (abondo para 4 persoas)
250 g pan
500 g leite
4 ovos
200 g touciño entrefebrado (bacon)
1 cebola
unha presada de cogumelos
queixo ralado
tomates secos
un chisco de pimenta

PREPARACIÓN
Cortar o pan en dados e poñelo nun bol grande.
Cortar o touciño en anaquiños e saltealo nunha tixola. Reservalo e na graxa que soltou pasar a cebola, os tomates e os cogumelos, todo en anacos pequenos.
Botar todo o anterior por riba do pan.
Batir os ovos co leite e engadilos tamén. Condimentar.
Remexer e repartir nos moldes engraxados ou empapelados. Cubrilos e deixar repousar varias horas (eu tívenos toda a noite).
Enfornar uns 45 min a 180ºC

Acabado de saír do forno está tenro, pero despois adquire consistencia e aguanta ben varias horas na mochila. Pódese cortar en tacos e comer coa man (nós levamos cubertos porque somos así de finos).

A receita está tirada de aquí.